2010-luku on netistä tilaamisen kulta-aikaa

Posted by Zazas on

Nykyään internetin ihmeellisestä maailmasta saa mitä vaan pihalle tulevista liuskekivistä trendikenkiin. Mitkä ovat asioita, joita sieltä eniten on tilattu tällä vuosikymmenellä?

Muutamia vuosia sitten vaatteiden tilaaminen netistä yleistyi. Vaateverkkokauppoja on varmasti ollut tarjolla jo pidempään, mutta pari vuotta sitten näki yleistyvän ilmiön, että ihmiset tilaavat melkein mieluummin vaatteensa netistä, kun vaivautuvat itse kauppaan.
Vitamiinit apteekista

Tunnettuja vaateverkkokauppoja ovat ainakin Asos, Zalando, Boozt, Ellos, Halens, Bubbleroom, Houseofbrandon, Nelly, Boozt, Fit4You ja Gazoz.
Asoksesta löytyy Me Naiset -lehden mukaan ihan kaikkea, ihan kaikille, ihan kaikissa hinnoissa. Vaatteita, kenkiä, koruja, kosmetiikkaa, merkkivaatteita.

Kaupassa on edullinen ja nopea toimitus Suomeen. Zalandolta löytyy kaikkea mahdollista niin miehille kuin naisille. Booztilta löytyy skandinaaviseen tyyliin sopivaa käyttövaatetta ja laaja valikoima tanskalaismerkkejä. Ellokselta voi ostaa sekä merkkivaatteita että kaupan omaa, ajan hermolla olevaa mallistoa. Halensilta voi shoppailla perusvaatteita kaikille.

H&M löytyy tietysti myös verkosta. Länsinaapurin trendikuteita ja perusvaatteita voi ostaa myös ympäri vuorokauden auki olevasta nettikaupasta. Zaralla on sama homma: nettiputiikista voi tilata ensimmäisenä catwalk-tyyliset vaatteet ennen kuin luksusmerkit kerkeävät haalia niitä valikoimiinsa.

Kaikista suosituimpia fitnessvaatekauppoja taitavat taas olla Body Action, Fit4You ja Gazoz.
Samoin myös kodin elektroniikan tilaaminen netistä on kovin helppoa.
Elektroniikkapuolella vaihtoehtoja löytyy esimerkiksi seuraavista: Hobby Hall, Cdon.fi, Karkkainen, Verkkokauppa.fi, E-Ville, SystemaStore, Gigantti ja niin edelleen. Näiden tarjonta ei ainakaan hakusanoilla ”elektroniikka verkkokauppa” ole niin suuri, mikäli etsii nimenomaan viihde-elektroniikkaa.

Jos googlaa ”kodinkoneet verkkokaupasta”, löytää taas lisää tarjontaa, kuten Euronics, E-kodinkoneet, Veikon Kone, Konelux, Prisma ja niin edelleen. M tunnetut liikkeet, kuten Karkkainen, Veikon Kone, Prisma ja Gigantti ovat tajunneet siirtyä nettiin varmaan jo aikapäiviä sitten.

Myös hyvinvointituotteita myyvät kaupat menestyvät hyvin verkossa. Sellaisia ovat esimerkiksi Karkkainen, Hyvinvoinnin Tavaratalo, Sinunapteekki, Ebn, Fitnesstukku, Ruohonjuuri, Life, Puhdistamo, Body Action, Mass.fi, Prot-Top, Aminopörssi, Lisäravinne.fi, Verkkokauppa.com ja niin edelleen. Näistäkään ei taatusti tule runsauden pulaa.

Jopa alkoholia tilaataan hyvin paljon netin kautta tänäpäivänä. Se on yksinkertaisesti vain edullisempaa, ja ennenkaikkea, sinun ei tarvitse lähteä kotoasi mihinkään.  Ennen kuin teet nettiostoksia, etenkin ulkomailta, muita lukea Suomen Tullin sivut: http://tulli.fi/henkiloasiakkaat/netista-tilaajalle/alkoholin-nettitilaaminen

Lisäravinteita ja muita hyvinvointituotteita myyvien kauppojen määrä on kasvanut räjähdysmäisesti viime vuosina, kun fitness on tullut muodikkaaksi. Onneksi ilmiö on nykyisin jo hiipumassa, mutta ihmiset haluavat silti pitää huolta itsestään. Ymmärretään entistä laajemmin, että ravinto, jota syömme, on hyvin ravintoköyhää ja usein myös täynnä torjunta-aineita paitsi tietysti luomutuotteet. Siksi erilaiset lisäravinteet ovat kehon normaalille toiminnalle lähes välttämättömiä.

Esimerkiksi Karkkaisella on välillä todella laadukkaita tuotteita hyvissä alennuksissa. Sinunapteekki näyttää pitävän jatkuvasti suurta osaa tuotteistaan alennuksessa, postikulut ovat alhaiset ja toimitukset nopeat.

Fitnesstukulla taitaa olla sen verran volyymia, että voidaan antaa vieläkin parempia alennuksia. Toisaalta tuotteiden laatu ei ole monestikaan luomua, vaan kauppa soveltuu ennemminkin tosibodareille, joiden pääasiallinen tarkoitus on saada lihaksensa kasvamaan. Hyvin tällaisille ihmisille shoppailutarkoituksiin soveltuvat myös ei niin laajan valikoiman omaava Ebn ja Mass.fi. Jos laadukkaita lisäravinteita mielii tilata, ei taida olla kuitenkaan jenkkiläisen iHerbin voittanutta.

Samoihin aikoihin vaateverkkokauppojen käytön kasvaessa alkoi saada myös ruokaa netistä. Alan suurimmat toimijat ovat S-ryhmä Foodie.fi -palvelu, K-ryhmä Citymarket.fi -palvelu sekä riippumattomat Kauppahalli24.fi sekä pisimpään toiminnassa ollut Ruoka.net. Vastikään mukaan kilpailuun on tullut myös Sannan kauppakassi. On olemassa myös esimerkiksi Kauppakassi.com ja muita pienempiä palveluntarjoajia.
Verkkoapteekista lääkkeet

Jopa lääkkeitä – reseptilääkkeitäkin – saa verkosta. Lääkkeitä verkossa myyvät ainakin saksalainen apo-rot, jolla on omien sivujensa mukaan yli 2 miljoonaa käyttäjää. Mukaan on tietysti laskettu saksalaiset käyttäjät ja ties missä kaikkialla verkkoapteekki toimiikaan.

Lääkkeitä verkossa kaupittelee myös Apteekkiverkkokauppa , joka mainostaa nopeita toimituksia. Näemmä reseptilääkkeidenkin tilaaminen onnistuu ainakin Verkkosivuapteekista.