Asioista joita en välttämättä ostaisi verkosta vaan mieluummin oikeasta myymälästä

Posted by Zazas on

Nettishoppailu todellakin on nykypäivää ja harvoin tulee vastaan asioita, joita ei verkosta joko saisi ostettua tai ei ostaisi verkosta. Sujuvasti netti heilahtaa, kun tarpeita tulee vastaan ja äkkiseltään huomaakin selailleensa useampia verkkokauppoja. Mitkä asiat kuitenkin ovat sellaisia, joita verkosta ei halua ostaa?

Huonekalut

Olkoon kyseessä sitten sohva tai sänky, niin verkosta varmasti harvempi sellaista hankkii. Kukapa ei tahtoisi liikkeessä kokeilla millaiselta sänky tuntuu maata ja miltä sänky ihan oikeasti näyttää.

Sama asia pätee sohvaan. Vaikka verkkokauppa tarjoaisi uskomattoman hyvän kuvaelman sohvasta ja kuvatkin olisivat mitä mielekkäimpiä, niin kyllähän jokainen tahtoo istua sohvalla ennen ostopäätöksen tekemistä. Ja uskaltaako kuvan värimaailmaan luottaa varsinkaan siinä tapauksessa, jos sisutus on erittäin tärkeä elementti kotona?
Kannattaako huonekaluja ostaa käytettyinä?

Huonekalut ovat siis asioita, joita harvemmin nettikauppojen kautta tulisi hankittua. Vaikka tuotteilla olisikin vaihto- tai palautusoikeus, niin kyllähän se suunnattomasti ärsyttää, jos viikko tolkulla on uuttaa sohvaa odottanut ja kyseessä onkin täysin väärä kapistus, joka pitää palauttaa kun joku sen on ensin asuntoon raahannut.

Arvotavaraa

Vaikka netti on pullollaan milloin mitäkin arvotavaraa, niin kyllähän kalliin kellon ennemmin menee liikkeestä ostamaan, kuin hankkii sen netistä. Liikkeessä myyjät osaavat kertoa arvokellosta paremmin ja ostopäätöksen tekeminen on helpompaa, kun tuote on konkreettisesti näkyvillä ja kosketettavissa.
Nettikaupoista arvotavaraa ostettaessa saa myös aina pelätä sen katoavan matkalla. Ei olisi ensimmäinen eikä varmasti viimeinenkään kerta, kun paketti mystisesti katoaa matkallaan. Kyllähän se vietävästi harmittaa, jos postipaketissa on useamman sadan euron arvoinen esine ja paketti vain selittämättömästi katoaa taivaan tuuliin.

Ostaisitko kellon käytettynä

Isoja työkoneita

Isoja työkoneita voi ostaa netistä, jopa lainkaan tarkistamatta millainen laitos on oikeasti kyseessä. Yleensä näissä on melko paljon isojakin eroja tarkkojen mallien välillä, ja kävisin ehdottomasti itse paikan päällä tarkistamassa, mikä kone on oikeasti kyseessä. Sen sijaan pienempiä koneita, kuten normaaleja hydraulivinssejä, voi ostaa netistä melko turvallisesti, mutta niidenkin kohdalla kannattaa luonnollisesti olla tarkkana!

Lääkkeet

Nettiapteekeita on uskomattoman paljon, kun asiaa alkaa paremmin tutkimaan. On kyseessä itsehoitotuotteita, joita saa kivijalka-apteekeista ilman reseptiä, mutta myös reseptilääkkeet ovat tulleet nettiapteekkien valikoimiin.

Nettiapteekit tarjoavat lääkäripalveluita reseptien kirjoittamiseen vain sillä ehdolla, että täytät itsestäsi esitietolomakkeen, jonka nettiapteekin lääkäri tarkastaa ja sen perusteella kirjoittaa reseptin. Uskomatonta, mutta varsin totta. Nettiapteekkien valikoimista löytyy uskomattoman paljon valinnan varaa erilaisiin lääkkeisiin ja jopa kipu- sekä sydänlääkkeitä voi yrittää tilata pelkän esitietolomakkeen avulla.

Lääkkeiden käytön ja ostamisen kynnys on selkeästi madaltunut, joka taas tuottaa aivan varmasti suoranaisia ongelmia tulevaisuudessa. Nettiapteekit ja niiden lääkärit ovat usein ulkomaisia toimijoita, joiden vastuu tuskin riittänee Suomen rajojen sisäpuolelle. Jos potilaalle aiheutuu lääkkeistä komplikaatioita, nettiapteekit ovat varmasti pelanneet itsensä pois vastuusta tavalla tai toisella jo siinä vaiheessa, kun asiakas klikkaa ”tilaa tästä”-nappulaa.

Lääkkeet nettiapteekista

Lääkkeitä tulisi käyttää vain ja ainostaan ohjeen mukaisesti ja reseptilääkkeitä lääkärin määräyksestä ohjeen mukaisesti. Ei siis missään tapauksessa ostaa lääkkeitä netin kautta, puhumattakaan nettiapteekin tarjoaman nettilääkärin nettireseptin pohjalta. Hyi, hävetkää nettiapteekit.