Design-valaisin tekee kodistasi tyylikkäämmän

Posted by Zazas on
kodin valaistus

Valaistus on kodin sisustuksen päätekijöistä, mutta valitettavasti siihen ei kiinnitetä tarpeeksi paljon huomiota. Nykypäivänä kuitenkin löytyy onneksi myös ihmisiä jotka kaipaavat koteihinsa yhä enemmän tyylikkyyttä ja design ilmettä. Oli kyse sitten uudesta tai vanhasta talosta kaikki tarvitsevat valoa kotiinsa, etenkin täällä pohjoismaissa asuville valo on hyvin tärkeä elementti. Tyylikkyyteen ja sisustukseen tarvitaan yleensä monia pieniä tai isoja asioita luomaan miellyttävän kokonaisuuden.

Oikeanlainen valaistus korostaa sisustuksen parhaita puolia. Yksi varma keino lisätä kodin tyylikkyyttä ja viihtyvyyttä on hankkia kotiin kaunis valaisin. Valaistus on sisustuksessa yhtä tärkeä asia kuin värit ja tekstiilit. Yksinkertaisuudessaan design valaisin on kodin kruunu. Valaistuksella on myös terveydellisiä hyötyjen meille ihmiselle sillä valo tuo mukanaan hyvinvointia ja vireyttä jaksamiseen. 

Kodin ”kruunu” riittää jo itsestään tuomaan tyylikkään kuvan kodista ja sen sisustuksesta. Ihmisen astuessa tilaan huomio kiinnittyy yleensä heti ensimmäisenä upeaan valaisimeen.. Myös kodissa asuvalle, itse omistajalle kaunis valaisin tuo tietynlaista mielihyvää ja tyytyväisyyden tunnetta sitä katsoessa. Kauniit valaisimet esim. ovat osa sisustusta samaan tapaan kuin huonekalutkin. 

Ihmiset tykkäävät nykyään myös poiketa massasta ja perinteikkyydestä ja panostavat yhä enemmän johonkin erikoisuuteen omassa kodissaan. He ovat valmiita panostamaan ja antavat mahdollisuuden. Tyylikkäillä design valaisimilla se on varsin helppoa. Valaisimet ovat kodissa hyvinkin näkyvillä paikoilla ja tämän vuoksi valaisimien ulkonäköön ja tyylikkyyteen kannattaa ehdottomasti panostaa jos kaipaa jotain ekstraa omaan sisustukseen, se ei oikeasti vaadi paljoa – ennemminkin rohkeutta ryhtyä toimeen ja hankkia sellainen. 

Valaistuksella on monta merkitystä kotien sisustuksessa, jotkut arvostavat voimakasta hyvää yleisvaloa ja toiset taas valaistuksen sisustuksellisuutta ja tunnelmaa. Joskus päänvaivaa saattaa tuottaa lampun valitseminen kaikkien eri vaihtoehtojen seasta, millainen kanta, kuinka tehokas ja kuinka lämmin? Ja ylipäätään mitä edes tarkoittaa tehokas ja lämmin? 

Erilaiset valaisimet luovat kodistasi aivan varmasti tyylikkään ja kauniin

Jos ja kun kotiin haluaa luoda kauniin yleistunnelman valaisimien avulla ennen sitä kannattaa pohtia ja suunnitella hyvä yhteensopivuus muun tilan kanssa johon valaisin asetetaan. Esimerkiksi tilaan voi laittaa yhden herkullisen ”katseenvangitsijan” kuten esimerkiksi Tom Dixon:in beat light fat valaisimen, joka on muodoltaan aivan ihana, ja sen ympärille hieman hillitympiä valaisimia.

Valaisimien hyvä ja mielenkiintoinen puoli on siinä, että tarvitsemme niitä jokaiseen huoneeseen, olohuoneesta wc -tiloihin. Isoja ja pieniä ”katseenvangitsijoita” voimme valita oman maun mukaan koteihimme. Erilaisia – ja värisiä, eri muotoisia – ja kokoisia design valaisimia on tarjolla hyvin paljon markkinoilla ja malleja löytyy pilvin pimein, eli jokaiselle jotakin. Varmasti jokaiselle löytyy ne omat suosikit, johon ihastuu helposti.

Joskus vaan kannattaa heittäytyä ja olla rohkea ja antaa mahdollisuus erikoisille valaisimelle kodin sisustuksessa. Helposti ihmiset karttavat liian erikoisia vaihtoehtoja ja malleja mutta joskus rohkeus palkitsee ja saattaa olla hyvinkin ylpeä  omasta päätöksestään. 

Lasista valmistetut valaisimet ovat myös tällä hetkellä suuressa suosiossa sen yksinkertaisuuden ja kevyen ilmavan ulkonäön vuoksi, yksinkertaisuus on kaunista. Lasiset valaisimet antavat tilaa autenttisuudelle ja uusille eri näkökulmille. 

Design valaisimet voivat mahdollisesti kulkea mukana koko elämän. Tyylikkäät design valaisimet ovat hyvin usein ajattomia ja ne sopivat jokaiseen hetkeen, nyt ja tulevaisuudessa. Jokaiselle tyylille ja muodolle kannattaa antaa mahdollisuus. Toki on suositeltavaa, että hiukan suunnittelee ja pohtii juuri omaan kotiin sopivan valaisimen niin, että valaisin kohtaa muun sisustuksen kanssa. 

Loppupäätelmänä voidaan todeta, että henkilö joka on viime aikoina pohtinut valaisimen hankkimista kotiinsa, mutta ei ole uskaltanut, kannattaa avoimin mielin kuitenkin tutustua eri vaihtoehtoihin ja antaa uudelle sisustuselementille mahdollisuus.