Lasten lahjaideat vuonna 2020

Posted by Zazas on

Syntymäpäiväjuhlia ja varsinkin lasten synttäreitä on vuoden aikana monta kertaa. Samoin jouluna hankitaan yleensä lahjoja. Vaikka synttärit ja joulu ovatkin juhlapäiviä, voi lahjan valinta silti aiheuttaa harmaita hiuksia. Monesti aikuiset osaavat hankkia jotain toiselle aikuiselle, mutta lahjan hankinta lapselle voikin olla hieman kiperämpi ongelma. Kannattaisiko ostaa karkkipussi ja viedä se, kaikkihan karkista tykkäävät. Entä jos veisikin nuken tai leikkiauton? Niitä on kuitenkin markkinoilla todella paljon erilaisia, joten mistä tietää millainen olisi hyvä? Vaatehan on aina käytännöllinen lahja, joten ehkä voisi viedä pojalle jonkin jännittävän dinosaurus – paidan tai tytölle sievän Barbie – paidan? Näitä lasten vaatteita kannattaa katsastaa verkkokaupoista ja esimerkiksi Aalan valikoima lapsen vaatetukseen on todella hyvä ja kattava.

Nämä kaikki ovat ihan järkeviä vaihtoehtoja, mutta jos haluaa hieman enemmän ideoita lahjojen hankintaan, niin kannattaa tästä lukea artikkelista eteenpäin! Kerromme parhaat lahjavinkit lasten lahjojen hankintaan ja listaamme asiat, mitkä ovat lasten mielestä ”in” juuri nyt!

Lasten vaatteet

Lasten vaatteita on markkinoilla todella paljon. Jopa isoista marketeista voi löytää todella hienoja ja laadukkaita lasten vaatteita. Enää ei välttämättä tarvitse lähteä erikoisliikkeisiin vaateostoksille. Lapsilla vaatteet yleensä kuluvat aika nopeasti, koska lapset leikkivät paljon. Milloin ryömitään tai kontataan pihalla ja milloin juostaan hippaa tarhassa tai koulun pihalla. Vaatteet ovat kovalla kulutuksella, joten niitä myös tarvitaan yleensä useampia. Lapset myös kasvavat melko nopeaa tahtia, joten kesäksi hankittu uusi verkkatakki voikin olla jo seuraavana kesänä liian pieni. Siksi vaate on hyvä lahja, sillä sille yleensä on käyttöä. Jos aiot hankkia lapselle lahjaksi vaatteita kannattaa katsoa Aalan valikoima lapsen vaatetukseen. Sieltä löytyvät varmasti niin paidat kuin housutkin.

Pienten lasten vaatteissa suosittuja teemoja ovat monesti television lastenohjelmien hahmot ja tapahtumat. Lasten vaatteissa näkee paljon muumien kuvia tai suosittuja LOL – hahmoja. Lisäksi Barbie on suosittu kuva vaatteissa, samoin kuin Paavo Pesusieni tai Ryhmä Hau. Jos kyseessä on hieman isompi lapsi, niin voi olla että lapsi tykkää jo oikeista vaatemerkeistä. Näitä voivat olla esimerkiksi Adidas tai Nike. 

Nuket ja barbiet

Barbie

Lasten suosikkileluja vuodesta toiseen ovat erilaiset nuket ja barbiet. Esimerkiksi Baby Born -nuket ovat valtavat suosittuja. Niillä lapset voivat leikkiä kotia ja hoitaa vauvoja. Nykyisin muodissa ovat myös erilaiset LOL-pallot, joita keräillään monien pikkutyttöjen keskuudessa. LOL-pallossa on sisällä jokin hahmo, sekä hahmon tarvikkeita. Ostaessasi et tiedä, mikä hahmo sisällä on, ja se on myös lapselle yllätys. Tämä on hyvä vaihtoehto lapsen lahjaksi, jos et ole varma mitä kannattaisi hankkia. 

Barbiet myös säilyttävät suosionsa vuodesta toiseen. Jos sinulla ei ole mitään ajatusta lahjan hankinnasta, voit huoletta hankkia barbien. Ne ovat yleensä todella mieluisia ja haluttuja lahjoja. Kannattaa tietysti myös miettiä, minkä ikäinen lapsi on. Barbiet ovat suosittuja alle 10-vuotiaiden lasten parissa, mutta jos lapsi on hieman vanhempi, niin silloin voi olla järkevää hankkia jotain muuta.

Leikkiautot

Leikkiauto

Leikkiautoja on kaupoissa hyllyt väärällään. Se kertoo myös siitä, että autot ovat erittäin suosittuja leluja lasten keskuudessa. Autoja löytyy monen kokoisia: on pieniä autoja sekä vähän isompia. Sitten löytyy leikkiautoja, johon mahtuu itse istumaan – sekä kauko-ohjattavia autoja. Hintahaarukka leikkiautoilla on hyvin laaja. Autoja löytyy muutamasta eurosta aina muutamiin satasiin. Jos etsii suhteellisen vieralle lapselle lahjaa, niin kaikista kalleimmat leikkiautot eivät välttämättä tule kysymykseen. Suhteellisen vieraan lapsen lahja haluttaneen pitää järkevän hintaisena. 

Leikkiautot ovat suosittu lahjaidea, mutta ihan kaikki lapset eivät niistä välitä. Jälleen kerran kannattaa miettiä, minkä ikäinen lapsi on kyseessä. Leikkiautot on suunnattu alle 10-vuotiaille lapsille. Joissain tapauksissa leikkiautoilla leikkiminen jää jo ennen kouluikää. Jos lapsi on vaikkapa jo 11- tai 12-vuotias, voi jokin vaate tai jotkin koulutarvikkeet olla mieluisampia lahjoja.

Kun hankkii lahjaa, kannattaa miettiä myös sitä, minkälainen ja minkä tyylinen lapsi on kyseessä – pelkästään ikä ei kerro kaikkea. Jos et ehdi alkaa miettiä lahjan hankintaa sen tarkemmin, voit antaa lahjakortin lelukauppaan – näin et varmasti mene lahjoinesi vikasuuntaan.